אם נשאל הורים מה הם מחפשים ספרים חינוכיים לילדים התשובות מן הסתם תהיינה חלוקות. יש הורים שפשוט רוצים שהילד יהנה מן הספר כמו עוד חטיף מתוק רק בלי הבעיות הבריאותיות. יש שיאמרו שהם מעוניינים שילדיהם יביעו עניין בספרים וילמדו את אהבת הקריאה המחכימה, לפיכך הכי חשוב שהקריאה בספרי ילדים תהיה מרתקת ומהנה.
יש הורים שידברו על "הנחלה חינוכית" והדגש שהם ישימו יהיה על המסרים הערכיים והמוסריים העולים מתוך הספרים, אחרת לא תהיה משמעות לקריאה. גם עניין ההבעה עולה מתוך עניין קריאת הספרים, ילד שקורא מעשיר את כושר הביטוי שלו הן מבחינה וורבלית ולשונית והן מבחינה רגשית. ספרי ילדים גם נוגעים ביצירתיות של הילד ובמעוף שלו, אם הספר מספיק מתוחכם הוא יכול גם להקנות את היכולת האלמותית "לחשוב מחוץ לקופסא".
ספרי ילדים של הסופר חיים ולדר, עונים על מכלול הדברים האלה
מ"סיפורים מתוך הלב של אורי" ו"סדרת התחושות" אשר מקנים לילד מגיל צעיר יכולת של זיהוי רגשות וביטויים אצלו ואצל הזולת, עובר דרך סדרת הספרים "ילדים בעקבות העבר" שמעבירים רשימה של מסרים חינוכיים ראשונים במעלה ומגלים אותם בעבר אצל גדולי האומה, וכלה בסדרת הדגל המצליחה "ילדים מספרים על עצמם" אשר משלבת אוצר בלום של סיטואציות חברתיות, דילמות של ילדות בהם הילד מוצא את עצמו פעם אחר פעם ומגלה פתרונות יצירתיים לבעיות שבהם הוא עלול להיתקל בחייו כמו גם למשל בספר "מה עושים עכשיו" המקנה לילדים בגילאי 4-9 כלים ועקרונות בנושאים כמו: מוגנות, אחווה במשפחה, יוזמתיות ואחריות.
בין ספרי ילדים של חיים ולדר ניתן למצוא ספרים שמשלבים בתוכם טיפול רגשי לילדים בתחומים כמו "חיזוק הביטחון עצמי", "שיפור הדימוי העצמי", ו"קידום חברתי", על כך ועוד אפשר לקרוא בספר הנפלא "הכי חזק שיש".
מעל הכל בולט סגנון הכתיבה המוכר של הסופר חיים ולדר המשלב פיקחות עם תמימות שובבות ועצבות, לשון עשירה, אינטלגנציה ובגרות רגשית, כתיבה שיוצרת מסילות ללב עשרות אלפי ילדים בכל רחבי העולם.